Wandsculpturen

Deze wandsculpturen (exercises d’equilibre) zijn volledig met de hand gemaakt van roestvrij staal, staal, hout en perspex.
De stalen staven (variërend van 5 tot 16mm dikte) zijn met de hand gebogen en vervolgens als geraamte in elkaar gelast. Voor het hout is voor MDF gekozen, het heeft geen nerf en je kunt het tot op de millimeter precies in elke vorm krijgen die je hebben wilt.
Het perspex is met watervast schuurpapier en water opgeschuurd waardoor het een gezandstraald effect krijgt.


Vasquesz


In 1998 heb ik voor dans- en eetcafé Vasquesz aan de Korte Heuvel te Tilburg de huisstijl en een deel van de inrichting ontworpen. Kijk voor de Vasquesz logo’s op de homepagina onder logo’s. Mijn bijdrage aan de inrichting bestond o.a. uit twee op het logo gebaseerde wandsculpturen en metalen tafelstatieven.


Geluidsculpturen


Deze geluidsculpturen (of ritmeboxen) waren gebaseerd op het begin jaren ‘80 opkomende verschijnsel van de ritmebox. Als drummer leek het me aardig om zelf machines te bouwen die allerlei ritmes konden produceren. Met gebruik van allerlei motortjes en dimknoppen kon ik zelf de tempo’s bepalen. Het geluid werd op allerlei verschillende manieren aangedreven en voortgebracht, waardoor zowel het ritme als de klank van elke ritmebox anders was.


Readymades


Deze vier Readymades zijn gemaakt van allerlei tweedehands en gevonden voorwerpen en varieëren in hoogte van een halve tot anderhalve meter. Ze zijn ontstaan in het kader van ‘Beeldenweek lll’, een Tilburgse kunsteducatieve manifestatie voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De derde editie van dit evenement (in 2009) onder de titel ‘Rare Vogels’ had dit jaar het absurdisme als thema. Zie ook: BIKsite projecten

Groepsexpositie in NS16 te Tilburg van 24 maart tot 11 april 2009.
Deelnemende kunstenaars: Honoré d’O, Koen Vanmechelen, Guus Voermans, Michiel Brouwers, Sanne Geboers, Floris Kaaijk, Hjalmar van den Akker